martes, 6 de noviembre de 2012

Exposición de grabado y obra gráfica



Exposición de obra gráfica “VII bienal de arte sobre papel de Riudebitlles”. Del 9 de noviembre de 2012 al 2 de diciembre de 2012.

Sala dels Trinitaris
C/ Font, de la, 043
08720 Vilafranca del Penedès
Telèfon 93 890 04 59
cultura@vilafranca.org
samigo@vilafranca.org

Reseña: Donada la tradició paperera de Sant Pere de Riudebitlles, la singularitat de la Biennal és el protagonisme que es dóna a les obres creades sobre suport de paper o que utilitzen el paper com a matèria primera. El certamen, més que consolidat, té un èxit de convocatòria tant a nivell nacional com internacional. EEUU, Àustria, Espanya, Bèlgica, França, Suïssa, Marroc, Catalunya, són alguns dels diferents països des d’on han arribat les obres presentades, 140 en total, de les quals 50 han sigut seleccionades pel jurant i que seran exposades i publicades en el catàleg de la VII Biennal d'Art Riudebitlles. Aquest certamen, de projecció internacional, pretén apropar l’art contemporani i la creativitat artística al municipi de Sant Pere de Riudebitlles, i que a la vegada, potencia el seu Barri Vell, antiga vila closa d’origen medieval. La Biennal compte amb un recorregut de sis edicions, on la qualitat de la participació ha anat evolucionant de manera important.
L'obra premiada, amb 2500€, ha sigut per “ El canvi” de Maria Martínez, ,l’obra “SWIFT” de Mª Teresa Gòmez i “ El llibre de la vida” d’Anna Talens, han obtingut els dos accèssits, premiats amb 600€, patrocinades per Cartonajes Penedés i Joan Romeu, S.L, “1985” d`Aura Gumà, “ Una plaza dentro de una libreta” de Maria Bravo,“ Llibre” d’Alyssa Cassey i “Embrionario” de Mariana Moranduzzo, han rebut les mencions especials d’honor.
El que també fa diferent la Biennal d'Art Riudebitlles és que l'exposició de les obres es fa a les entrades de les cases del Barri Vell i als Marquesos de Llió, edifici bastit al llarg de diverses èpoques, la corresponent als s. XIV-XV, és un magnífic exemple del gòtic civil català, i al Molí de Cal Ròmul, espai industrial on hi resta la maquinària original instal·lada entre el 1890 i 1937.

No hay comentarios:

Publicar un comentario